Börjar om!

När takarna är lika snurriga som vanligt börjar jag på nytt, lämnar arkiven bakom mig.
Jag byter alltså blogg och gör det så krångligt att jag lägger till ett "e" i adressen! Finns nu på emelieisaksen.blogg.se, och kommer förhoppningsvis stanna där ett tag. Hoppas ni följer med mig! Kram!
 
 
 

Om londons finaste sidor

London. Äntligen var det dags för mig att sätta foten i denna underbart vackra och annorlunda stad. Såhär i efterhand är det nog här jag vill plugga om några år, här jag vill leva något år av mitt liv, för åh, så bra jag trivdes! 
 
Att få spendera dagarna (som förövrigt var de varmaste dagarna i London på trettio år) på alla de där ställen som bara känns så lyxigt fina, att få äta frukost ute bland stadens sus och att spendera eftermiddagar i hyde park's stillhet, att få dricka engelskt te och bara dra händerna över vinylskivorna, klänningarna, väskorna i de stora butikerna eller i de små marknadsstånden, att få se sånt där vackert som bara går att se i en främmande stad, att få äta underbar mat varenda dag och att förälska sig i en stadsdel, Notting Hill.
 
Det är minnen från sommaren och minnen från London som kommer få värma mig under vinterns kallaste dagar. Det är här jag befinner mig i mina dagdrömmar, och det är hit jag tar med mig samma glädje nästa gång jag sätter ned resväskan på hotellrummets golv. Tack, världens finaste stad, för varje fantastisk minut.
 
ps, bilder i tusental finns lagrade på datorn, så självklart kommer bloggen fyllas på med sådant allt eftersom tiden går.
 

Om sånt som bara är

Söndag morgon. Skolan har dragit igång och vardagarna fylls med plugg, otaliga fikastunder och höstförkylning. Helgen välkomnas såklart med öppna armar och innehåller den här gången både äppelscones, bokstunder, engelskaplugg och familjekväll framför tvn. Höstlistor med pepp och spotify listor med finfin musik är under uppbyggnad, och här kan ni tjuvlyssna lite på mina alldeless egna höstdiamanter.
 

Om höstens första dag

Första september, och idag låter jag hösten knacka på. Nu vill jag fylla mina dagar med sånt som hör hösten till, nu känns det okej att löven prasslar under skorna och att regnet faller på min nya regnjacka. 
Jag vill spendera tiden som inte läggs på skola och läxor till att läsa böcker, måbra böcker om kärlek, lycka och vardagsbekymmer. Böckerna kan varvas med trevliga serier eller kanske en och annan ljudbok, och åh! Helst ska jag ligga nerbäddad i blommiga lakan hela förmiddagarna..! 

Något annat jag gärna lägger tid på är att måla, och just nu ligger akvarellmålingar på tork över hela golvet! För att göra allt ännu lite bättre låter jag någon av pappas gamla vinylskivor få vara soudtrack till höstfunderingar och läxor!

Och när vi ändå nämner det, så trivs jag superbra med mitt gymnasieval! Att i läxa få redigera och jobba i program jag gjärna lägger egentid på, det känns så lyxigt att jag helst vill gå och le hela tiden, klasskamraterna är en annan femma, men med lite tid tror jag att det löser sig till det bästa det med!
Till sist vill jag gå klädd i stickade tröjor mest hela tiden, fynda nya på rea och secound hand gör jag gärna det med förståss! För vad är väl mysigare än att avrunda en skoldag i staden med cafémys, fynd, biblioteksläsning eller biobesök? Nä just det, ingenting!
 
 

RSS 2.0